ORDER  EXPRESS:
0122366551 / 0162251579

GAMATEMAS.COM

PUSAT JUALAN ONLINE PRODUK GAMATEMAS DIPERCAYAI SEJAK 2003

Radang Pundi Kencing


Keadaan ini yang juga di kenali sebagai cystitis sering disebabkan oleh jangkitan kuman pada saluran air kencing. Jika tidak di ambil tindakan mungkin menyebabkan jangkitan pada buah pinggang (pyelonephritis) yang di sertai dengan sakit pinggang yang serius berserta dengan demam panas. Punca cystitis selalunya disebabkan kurang minum air dan tabiat suka menahan kencing. Penting ialah supaya meminum air secukupnya iaitu 8 gelas sehari dan jangan tahan kencing. Sebagai rawatan biasanya doktor akan memberi antibiotik seperti Bactrim dan ubat lawas kencing.

Gamat boleh digunakan bersama dengan rawatan moden untuk mempercepatkan penyembuhan. Ianya mempunyai kesan anti radang, anti sakit dan meningkat immuniti badan untuk membasmi jangkitan tersebut.

DISYORKAN MAKANAN TAMBAHAN

  • Bioseed Moringa
    1 paket 1 kali sehari (minum air lebih) (Makan 1/2 jam sebelum makan pagi  minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya Bioseed boleh bertindak dengan baik)

  • Pati Gamat Biru
    1 sudu besar 2 kali sehari - Elok dimakan 1/2 jam selepas Bioseed

Amalan Bio-H dan C3 Spirulina juga dapat membantu meningkatkan daya immuniti badan

  • C3 Spirulina
    2 sudu besar 2 kali sehari (2 Sudu Besar (1 cup seperti yang disediakan bersama produk dibancuh dengan segelas air sejuk - bergantung kepada tahap kepekatan yang diingini)
  • Bio-H - makan sebelum tidur dalam keadaan perut kosong (tidak makan selama 2 jam) - (Boleh dibancuh dengan air biasa iaitu air mineral suhu bilik atau air soya sejuk)